HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bijles door studenten in Haagse bibliotheken
12-04-2013
Met het project Students4Students worden onderwijsprojecten voor meisjes in Derde Wereldlanden gesteund.
Van 15 april tot 15 mei geven studenten in dertien Haagse bibliotheekvestigingen gratis bijles aan scholieren die in hun eindexamenjaar zitten, zo bericht de Bibliotheek Den Haag. De scholieren kunnen zich opgeven voor bijles in de vakken Wiskunde, Nederlands en Engels. De lessen worden gegeven door studenten die dat op vrijwillige basis.

Studenten vragen voor het project Students4Students tien euro per uur. Bedrijven, instellingen en personen kunnen hier uren voor inkopen. Het geld gaat rechtstreeks naar onderwijsprojecten voor meisjes in Derde Wereldlanden. De leerling krijgt gratis bijles, de studenten doen vrijwilligerswerk en de opbrengsten gaan naar een goed doel. Er wordt gestreefd naar 100 leerlingen, 1000 uur bijles, 10.000 euro voor het goede doel.

Het betreft een project van de Haagse Jongerenambassadeurs: ongeveer vijftien jongeren in de leeftijd van 15 tot 24 jaar die een brugfunctie vervullen tussen de gemeente Den Haag en de Haagse jongeren. Ze brengen adviezen uit aan de gemeente om de kloof tussen de gemeente en de jeugd te verkleinen.

De ambassadeurs, zeer divers in leeftijd, opleiding, culturele en maatschappelijke interesse en migratieachtergrond, komen wekelijks bijeen en worden zowel individueel als in groepsverband ondersteund bij het uitvoeren van hun ambassadeurschap.

Het concept Haagse Jongerenambassadeurs heeft in de afgelopen jaren bewezen succesvol te zijn. Het is een aanvulling op het totale aanbod van jongerenparticipatie binnen de gemeente Den Haag en heeft een toegevoegde waarde voor een ieder die adviezen heeft gekregen van de jongerenambassadeurs, waaronder voornamelijk de gemeente zelf, maar ook gemeentelijke instellingen en Haagse jongerenorganisaties.

Meer informatie over Students4You is hier te vinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie