HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Wereldprimeur thriller in Bibliotheek Nieuwegein
15-04-2013
De bestsellerauteur David Baldacci koos De Tweede verdieping voor de presentatie van zijn nieuwe roman.
Afgelopen donderdag 11 april presenteerde de thrillerauteur David Baldacci in Bibliotheek De tweede verdieping in Nieuwegein zijn nieuwste boek The Hit, dat vanaf 23 april wereldwijd verkrijgbaar zal zijn.

Auteur Willem Asman interviewde Baldacci, die het eerste hoofdstuk van zijn boek voorlas, zo wordt op de website van de bibliotheek bericht. Baldacci was vol lof over het instituut openbare bibliotheek. 'Een bibliotheek is een bastion der democratie. Zodra dictators aan de macht komen, sluiten ze als eerste de bibliotheken. Dat komt omdat bibliotheken plankenvol verschillende opinies en visies op allerlei onderwerpen hebben, waardoor mensen in staat zijn om hun eigen mening te vormen. Alleen om die reden al zijn bibliotheken onmisbaar.'

Als kleine jongen kwam hij wekelijks in de bibliotheek. Het was een reden voor hem om schrijver te worden. Baldacci nam in Nieuwegein de gelegenheid te baat om een onderwerp aan te snijden dat ook de aandacht van de bibliotheek heeft: de bestrijding van laaggeletterdheid. Daartoe hebben zijn vrouw en hij de Wish you well foundation opgericht, die er onder andere voor zorgt dat (tweedehands) boeken mensen bereiken die normaal nooit met boeken in aanraking zouden komen. Alleen vorig jaar al vonden meer dan een miljoen boeken via voedselbanken hun weg naar kwetsbare groepen. Daarnaast initieert de Wish you well foundation diverse leesprogramma's.

Naast enthousiaste Nieuwegeiners kwam er een groot aantal hardcore fans , die soms honderden kilometers gereisd hadden, naar de bibliotheek om hun favoriete auteur te ontmoeten. Elke van hen werd voor die moeite beloond met een gesigneerd boek en een foto met Baldacci. De bibliotheek organiseerde de avond in samenwerking met uitgeverij AW Bruna.

Fragmenten van het optreden van Baldacci zijn hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie