HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Schrijversfestival Oosterschelderegio weer van start
15-04-2013
Ruim 800 basisschoolleerlingen doen mee aan het educatieve project van de Bibliotheek Oosterschelde.
Vandaag is het startsein gegeven voor het Schrijversfestival in de Oosterschelderegio, een initiatief van de Bibliotheek Oosterschelde. In het kader daarvan krijgen dertig basisscholen bezoek van schrijvers die met de leerlingen over literatuur zullen praten. Onder hen Anna Woltz, Erik van Os, Rien Broere, Harmen van Straaten, Tjibbe Veldkamp en Liesbeth van der Jagt.

Ter voorbereiding zijn de klassen door de bibliotheek voorzien van een grote kist boeken van de betrokken auteurs waarmee de leerlingen alvast mee aan de slag konden gaan, zodat zij de schrijvers gericht vragen zullen kunnen stellen. Het doel van het Schrijversfestival is om het leesplezier te vergroten. Er wordt aan het educatieve project deelgenomen door ruim 800 leerlingen van basisscholen in de gehele regio Oosterschelde. (Vorig jaar waren het er meer dan 1050.) 

Andjenie Hanoeman, woordvoerster van de Bibliotheek Oosterschelde: ‘Dit is een bijzonder educatief samenwerkingsproject van Bibliotheek Oosterschelde met basisscholen in de regio. Op deze manier stimuleren wij onder andere kinderen die thuis weinig of helemaal geen boeken lezen. Na het festival zie je vaak dat kinderen omslaan, leerlingen raken enthousiast en ze beseffen dat lezen leuk is. Lezen is niet alleen leuk maar het vergroot ook de kennis van taal en helpt kinderen de wereld te ontdekken’

Het festival duurt tot en met 25 april.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie