HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Officiële opening VoorleesExpress Purmerend
17-04-2013
Dankzij subsidie van het Oranje Fonds kan het aantal deelnemende gezinnen flink worden uitgebreid.
Aanstaande zaterdag 20 april opent wethouder Berent Daan van Purmerend officieel de VoorleesExpress Purmerend, zo bericht de gemeente. Ter gelegenheid hiervan zijn alle deelnemende gezinnen met hun kinderen en de vrijwillige voorlezers uitgenodigd om naar de Bibliotheek Purmerend te komen. De wethouder zal voorlezen, waarna de kinderen die deelnemen aan de VoorleesExpress een feestelijke speurtocht door de bibliotheek zullen maken.

De VoorleesExpress is in Purmerend een project van de Bibliotheek Waterland waarmee wordt ingespeeld op het maatschappelijke probleem van laaggeletterdheid. In februari van dit jaar ging de VoorleesExpress van start. Gezinnen die zich hadden aangemeld zijn inmiddels gekoppeld aan een voorlezer. Gedurende 20 weken wordt er bij deze gezinnen wekelijks thuis een uurtje voorgelezen.

Projectleider Kai Kohnstamm op de website van de bibliotheek: ‘Er wordt momenteel bij 13 gezinnen voorgelezen en dat gaat door tot de zomervakantie 2013. De berichten van de voorlezers en de gezinnen zijn positief en enthousiasmerend. Dankzij een subsidie van het Oranje Fonds gaan wij na de zomer flink uitbreiden naar 25 of meer gezinnen.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie