HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
CB en Ciber bouwen e-bookplatform
17-04-2013
Vanaf komend najaar hebben bibliotheekleden vanuit huis toegang tot zo’n 2000 e-booktitels.
Bibliotheek.nl (BNL) laat in een persbericht weten dat na een aanbestedingstraject de bouw van het e-bookplatform voor alle bibliotheken in Nederland is gegund aan CB uit Culemborg en Ciber Nederland uit Eindhoven. CB neemt de zogenoemde ‘repository’ en beveiliging van de digitale bestanden op zich. Een repository is een database die het mogelijk maakt digitale bestanden te beheren en via een bibliotheek voor een breder publiek beschikbaar te stellen. Ciber neemt de mobiele applicatie voor haar rekening. BNL zal zelf zorgen voor de infrastructuur bij de bibliotheken: het opnemen van e-book titels in de catalogus, het verifiëren van een geldig lidmaatschap et cetera.

BNL: ‘Met deze gunning zet BNL een belangrijke stap om de infrastructuur te realiseren voor het uitlenen van e-books aan leden van de openbare bibliotheken. BNL is niet alleen verantwoordelijk voor de infrastructuur, maar ook voor het centraal inkopen van e-books voor de bibliotheken.
De samenwerking is erop gericht om het voor uitgevers zo eenvoudig mogelijk te maken hun titels aan de bibliotheken aan te leveren. Hierdoor kan het aanbod van e-books zowel kwantitatief als kwalitatief snel groeien.’

Bibliotheekleden kunnen vanaf komend najaar vanuit huis e-books lenen en lezen op tablet, smartphone, e-reader en computer. Bij aanvang zal het daarbij naar verwachting gaan om zo’n 2000 e-booktitels, aldus BNL.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie