HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Geen Bibliotheektweedaagse in 2013, wel samenwerking met KNVI (NVB)
18-04-2013
Dit jaar zullen SIOB, VOB en BNL geen Bibliotheektweedaagse organiseren. In plaats daarvan werken de landelijke organisaties samen met de KNVI (voorheen NVB) in het kader van het jaarlijkse NVB-congres.
SIOB, VOB en BNL stellen in een persbericht dat er dit jaar onvoldoende middelen zijn om weer een meerdaags congres in de vorm van de Bibliotheektweedaagse te organiseren, zoals afgelopen jaren het geval was.

Bij wijze van alternatief zijn de landelijke organisaties daarom de samenwerking aangegaan met de organisator van het jaarlijkse NVB-congres, de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI), de opvolger van de NVB. SIOB, VOB en BNL zullen een congresdeel inrichten bij het congres dat de KNVI op 14 november in Nieuwegein organiseert, onder de titel ‘Hoera! Een Informatieprofessional’

SIOB, VOB en BNL stellen hierover: 'Door een verbreding van het programma zal de Openbare Bibliotheeksector substantiële aandacht krijgen binnen het congres. Ook onze samenwerkingspartners en leveranciers zijn weer van harte welkom om een bijdrage te leveren en hun activiteiten te presenteren. Uiteraard in verbinding met de overige thema’s en programmaonderdelen. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een goede stap is op weg naar een nauwere verwevenheid tussen de diverse bibliotheeksectoren in Nederland. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang en binnenkort wordt u verder geïnformeerd over het programma.'

De drie landelijke organisaties stellen verder de mogelijkheden te verkennen om in 2014 wel weer een Bibliotheektweedaagse te organiseren, tijdens welke met name de bibliotheekwet centraal zal staan.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie