HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OBA onthaalt 10 miljoenste bezoeker
22-04-2013
De mijlpaal werd na zes jaar op 20 april bereikt.
Afgelopen zaterdag even over halftwee is de 10 miljoenste bezoeker door de deuren van de Centrale Bibliotheek in Amsterdam gelopen: Sirleny Rodrigues Garcia. Zij was overdonderd door de ontvangst, zo laat de OBA in een persbericht weten. ‘Ze dacht gewoon een middag naar de bibliotheek te gaan om iets te lenen en terug te brengen. Nu werd ze feestelijk onthaald door Jet Bussemaker, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Hans van Velzen, directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Mevrouw Garcia krijgt 10 jaar lang een OBA-Leenpas+ (ter waarde van ruim € 500). Daarnaast krijgt zij twee theatervouchers om een activiteit van de OBA te bezoeken én een privérondleiding door de Centrale Bibliotheek.

De Centrale Bibliotheek heeft sinds 2007 10 miljoen bezoekers ontvangen. Dat is 12,5 keer alle inwoners van Amsterdam. Op 7 juli 2007 opende de Centrale Bibliotheek op het Oosterdokseiland. Op 16 februari 2008 werd de bibliotheek al door 1 miljoen bezoekers bezocht. De 5 miljoenste bezoeker kwam op 17 april 2010 door de deuren. En nu drie jaar later bereikt de Centrale Bibliotheek al haar 10 miljoenste bezoeker.

Dit resultaat komt enerzijds door het aantrekkelijke gebouw en de ruime openingsuren en anderzijds door het ruime aanbod van boeken, cd's, dvd's, bladmuziek, digitale bestanden, exposities en activiteiten voor jong en oud. Dagelijks vinden twee rechtstreekse radio-uitzendingen vanuit de bibliotheek plaats, ‘s middags van Amsterdam FM en ’s avonds van OBA Live.

De bibliotheek wordt bezocht door jong en oud en door belangstellenden uit binnen- en buitenland. Hoogtepunten waren de bezoeken van de Zweedse Koningin Sylvia en de Sheikha Moza uit Qatar en de presentatie van het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders. In 2012 werd de Centrale Bibliotheek verkozen tot Beste bibliotheek van Nederland’, aldus de OBA.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie