HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Tweede Vlaamse ´Zadenbib´ opent in Denderleeuw
23-04-2013
Op 28 april zal de Bibliotheek Denderleeuw een zogeheten 'Zadenbib' openen, de tweede van Vlaanderen, na die van Londerzeel.
Nadat in oktober vorig jaar de Bibliotheek Londerzeel als eerste Vlaamse bibliotheek, in navolging van een aantal Amerikaanse bibliotheken, van start ging met een zogeheten Zadenbib, opent ook Bibliotheek Denderleeuw komend weekend een Zadenbib.

In het kader van een Zadenbib 'lenen' klanten gratis zaden, leren ze hoe ze zelf zaden kunnen oogsten en brengen ze aan het einde van het seizoen nieuwe zaden terug.
Drijvende kracht achter de Zadenbib in Vlaanderen is Tim Lerno van Bibliotheek Londerzeel, die zich voor het idee liet inspireren door een blogpost van Edwin Mijnsbergen over de opkomst van seed libraries in Amerikaanse bibliotheken. Lerno organiseert vanaf eind april de zogeheten 'Mijn Zadenbib Magical Mystery Tour 2013'.

De Zadenbib in Denderleeuw wordt op zondag 28 april vanaf 11.00 uur voorgesteld in Hof ten Henne. Vanaf 29 april kan vervolgens iedereen in de bibliotheek gratis groente- en kruidenzaden lenen.

Zie ook deze Pinterest-pagina.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

leo willemse
25-4-2013 15:44
Ik beveel heruitgave van Cor Bruijn, De Zaadsjouwers, van harte aan!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie