HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Gezamenlijk management bibliotheken Hengelo en Hof van Twente
24-04-2013
De samenwerking behelst echter geen fusie van de organisaties.
De beide bibliotheken hebben per 1 mei één management, zo wordt gemeld in een persbericht. De directeur ad interim van de Bibliotheek Hengelo Mark Deckers vertrekt vanaf die datum. De huidige directeur van Hof van Twente, René Siteur, wordt aanvoerder van de twee organisaties.

Het gezamenlijk management is geen fusie: De Bibliotheek Hengelo en Hof van Twente blijven eigen stichtingen met eigen personeel en eigen budgetten, maar worden gerund door één management. Zo bezuinigen de stichtingen samen op de directie. Het gezamenlijk management van de bibliotheken Hengelo en Hof van Twente is het resultaat van de zoektocht naar samenwerking binnen de bibliotheekbranche.

René Siteur was eerder directeur van de Bibliotheek Goor. Na de fusie met de bibliotheken Diepenheim, Delden en Markelo werd hij directeur van de Bibliotheek Hof van Twente.

Mark Deckers heeft de Bibliotheek Hengelo de afgelopen dertien maanden gediend als interim-directeur. In deze periode heeft de bibliotheek onder zijn leiding de openingstijden fors verruimd. Ook wordt het filiaal in de Hasseler Es vernieuwd en komt er een nieuwe, kleine bibliotheekvoorziening in Beckum in plaats van de bibliobus; maatregelen die alleen met samenwerking bewerkstelligd kon worden, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie