HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Intentieovereenkomst Bibliotheek Rotterdam en Bibliotheek aan den IJssel
26-04-2013
Onderzocht wordt of de begin dit jaar begonnen samenwerking tot een fusie kan leiden.
Afgelopen maandag 22 april hebben de Bibliotheek Rotterdam en de Bibliotheek aan den IJssel een intentieovereenkomst getekend, zo wordt gemeld in een persbericht. De beide bibliotheken werken sinds 1 januari van dit jaar samen en gaan onderzoeken of de gekozen samenwerking kan leiden tot een fusie tussen beide Stichtingen.

Het bericht vervolgt: ‘Samenwerking tussen bibliotheken is meer dan ooit wenselijk. Door samen te werken kunnen we beter omgaan met de veranderende rol van de overheid, digitalisering en inspelen op veranderingen in het leesgedrag.

Er wordt onderzocht welke voordelen de inwoners van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Rotterdam hebben met de beoogde fusie. Het stimuleren van leesvaardigheid, woordenschat en leesplezier voor de doelgroep 0 tot 13 jaar wordt door beide bibliotheken ingevuld met het programma de Bibliotheek op School. Inspanningen op het gebied van laaggeletterdheid, mediawijsheid, participatie van burgers en dienstverlening op maat aan gehandicapten en ouderen worden vanuit dezelfde doelstellingen opgepakt.

Ontwikkelingen in de bibliotheekbranche vragen om een grote mate van uniformiteit op het gebied van huisstijl, ICT-systemen, marketing- en sponsoringbeleid, inzet en mobiliteit van personeel, collectievorming en maatschappelijk culturele programmering. De Bibliotheek Rotterdam is bereid haar ondersteunende afdelingen voor de dienstverlening breder in te zetten dan alleen voor de stad Rotterdam.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie