HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Werkloze jongeren geven computerles in Heerlense bibliotheken
01-05-2013
De dienstverlening vloeit voort uit het project Klik en Tik.
Heerlenaren die niet bedreven zijn in het gebruik van een computer of onbekend met sociale media kunnen vanaf vandaag elke woensdagochtend en vrijdagmiddag terecht in SCHUNCK* Heerlerheide en SCHUNCK* Hoensbroek, waar ze op deze terreinen geschoold worden door werkloze jongeren, zo meldt de gemeente Heerlen.

De bijlessen in de beide bibliotheken vloeien voort uit het op 2 juli vorig jaar gestarte project Klik en Tik; een initiatief van de gemeente Heerlen, het UWV Werkbedrijf en SCHUNCK*. In het kader daarvan kunnen digibete Heerlenaren kennismaken met de computer en social media of daar meer ervaring mee op te doen. Thuis kunnen zij aan de slag met een online-oefenprogramma. Het programma is laagdrempelig, er wordt rekening gehouden met een laag taalniveau.

Sinds de start van het project Klik en Tik hebben zich 110 digibeten aangemeld. Momenteel zijn er vier jongeren die begeleiding geven. Afgelopen jaar hebben vonden dankzij het digitaliseringproject drie begeleiders een baan, aldus de gemeente.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie