HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Den Haag krijgt radiostudio
03-05-2013
‘Studio B’ kan onder meer gebruikt worden voor educatieve doeleinden.
Volgende week woensdag 8 mei wordt in de Centrale van de Bibliotheek Den Haag een radiostudio in gebruik genomen, zo bericht Den Haag FM.

Door Studio B, die zich op de eerste verdieping bevindt, zullen lezingen, presentaties en debatten rechtstreeks worden uitgezonden. De studio kan tevens worden gebruikt voor educatieve doeleinden.

Op 8 mei, tijdens een locatie-uitzending van Studio Haagsche Bluf op Den Haag FM en Omroep West, zal de studio officieel in gebruik worden genomen door wethouder Rabin Baldewsingh en bibliotheekdirecteur Charles Noordam.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Paul Waayers
9-5-2013 10:37
Een totaal overbodige investering. Jongeren luisteren al sowieso niet meer naar de radio, men vergt nogal wat van die enkele luisteraar die men bedelft onder langdurig gesproken woord, dus die luisteraar haakt af en de studio is alleen overdag tijdens openingstijden te gebruiken, terwijl een beetje debat zich in de avonduren afspeelt. 

Daarnaast zitten we in een crisis, de hand is op de knip en geld voor een debat is er nauwelijks of niet te vinden,   
Noordam sprak tijdens de opening dat  'jongeren het edele vak van radiomaken hier konden leren'of woorden van gelijke strekking.
Ja, dat dachten de oprichters van het Idzerdafonds ook. Dit fonds is echter wegens gebrek aan belangstelling al sinds jaar en dag ter ziele. Opvallend dat uitgerekend in een bibliotheek, toch een soort van collectief geheugen, men deze recente historie over het hoofd gezien heeft.
Heb ik nu een leuk opzetje gegeven voor een dito debatje over deze 1 ton kostende investering?

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie