HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nederland Schrijft ook in Brabant
03-05-2013
Vanaf 1 juni kunnen Brabantse bibliotheken aansluiten bij de vorig jaar gestarte pilot in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland.
In oktober 2012 ging in de Bibliotheek Zuid-Kennemerland de pilot Nederland Schrijft van start, een landelijk initiatief ondersteund door Bibliotheek.nl. Vanaf 1 juni kunnen ook Brabantse bibliotheken meedoen, zo bericht de Brabantse Netwerk Bibliotheek (BNB).

Op de website van Nederland Schrijft kunnen (amateur)schrijvers hun verhalen, gedichten, columns en andere teksten plaatsen, lezers kunnen ze gratis downloaden als pdf of e-book en het geschrevene beoordelen. Daarnaast is het mogelijk dat schrijvers en lezers via de website en Facebookpagina met elkaar in contact komen voor schrijftips, achtergrondinformatie en het uitwisselen van kennis en ervaringen.
In de bibliotheek wordt de lokale verbinding gelegd door het benutten van (nieuwe) samenwerkingsmogelijkheden en het organiseren van schrijfwedstrijden, open podia, ontmoetingen met gelijkgestemden en/of professionele auteurs et cetera.

Op haar site schrijft de BNB voorts: ‘De Brabantse Netwerk Bibliotheek heeft de behoefte naar een dienstverlening rond amateurschrijvers onderzocht. Op basis van deze onderzoeksgegevens en in samenwerking met de werkgroep “Schrijfplaats”, bestaande uit zeven Brabantse basisbibliotheken en Cubiss is besloten om aan te sluiten bij het initiatief Nederland Schrijft.'

Meer informatie is hier als pdf te vinden.

Zie ook dit artikel over Nederland Schrijft.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie