HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BoekStartkaravaan trekt door het land
06-05-2013
Ter gelegenheid van het jubileum van BoekStart worden vrolijke en informatieve ochtenden georganiseerd
Dit jaar bestaat BoekStart vijf jaar. Om dit te vieren reist vanaf deze maand de BoekStartkaravaan door het land met een evenement voor ouders en kinderen (0-4 jaar), maar ook voor professionals, zo wordt bericht.

De ochtend gaat van start met een optreden van artiesten als Dirk Scheele en Ageeth de Haan. Daarna wordt er een workshop gegeven door Elly van der Linden of Lea Kessels over het voorlezen aan jonge kinderen (0-2 jaar). Verder heeft elke provincie haar eigen invulling aan de vrolijke en informatieve ochtend.

De komende maanden strijkt de karavaan neer op de volgende locaties: Bibliotheek Nijkerk (22 mei), Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta, Hellevoetsluis (12 juni), de nieuwe bibliotheek Almere (4 september), Bibliotheek Hoogezand (18 september), Bibliotheek Helmond-Peel (2 oktober).

Zie ook dit eerdere bericht over het vijfjarig bestaan van BoekStart.

BoekStart wordt in het kader van Kunst van Lezen in opdracht van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap uitgevoerd door Stichting Lezen en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken Het leesbevorderingsprogramma en in het verlengde daarvan de Bibliotheek op school worden uitgevoerd volgens de principes van de doorgaande leeslijn die weer gebaseerd is op de doorlopende leerlijn. Daarbij staat een doorlopend aanbod van ondersteunende en bij het taalonderwijs aansluitende activiteiten centraal waarbij het plezier in lezen prioriteit heeft.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie