HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
ProBiblio presenteert aanvulling 23Dingen
06-05-2013
Het programma VerdiepDingen behelst 17 nieuwe ‘dingen’ die dieper ingaan op web 2.0.
Na het e learning-programma 23Dingen bleek er behoefte te bestaan aan een vervolg, zo bericht ProBiblio. Met VerdiepDingen kunnen cursisten werken aan verdere ontwikkeling van kennis en vaardigheden op dit gebied. Er wordt bij VerdiepDingen ingaan op actuele ontwikkelingen, er is verdieping van bestaande zaken en de cursist werkt aan een beter begrip van de principes achter web 2.0.

‘De behoeften van 23Dingen-deelnemers en de actualiteit vormden de basis voor het nieuwe VerdiepDingen-programma. Dit programma helpt cursisten zich ervan bewust te zijn dat het gaat om een leven lang leren en bezinnen op de relevantie van de bibliotheek en hun eigen aandeel hierin’, aldus ProBiblio.

Er wordt in het programma aandacht besteed aan zaken als Google+, Pinterest, Instagram, crowdsourcing, copyright, content curatie, screencasting en landelijke ontwikkelingen, en er wordt aangezet tot reflectie, op het eigen werk, op de nieuwe manieren van communiceren en op de toekomst van het bibliotheeknetwerk. Dit alles onder het motto: ontdek, speel, en maak plezier.

De VerdiepDingen werden ontwikkeld door ProBiblio en Rob Coers, en worden in Noord- en Zuid-holland door ProBiblio aangeboden. Meer informatie verstrekt ProBiblio’s Edo Postma.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie