HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Heerjansdam in multifunctioneel centrum
08-05-2013
In RaJuBiBoS komt een servicepunt annex Bibliotheek op school.
De vestiging Heerjansdam van de Bibliotheek A tot Z aan de Rozendaan sloot op 29 april haar deuren vanwege de aanstaande verhuizing naar het nieuwe multifunctioneel centrum RaJuBiBoS aan de Sportlaan, zo bericht de bibliotheek op haar website. Op 13 mei gaat een nieuw servicepunt annex Bibliotheek op school open: in het hart van Heerjansdam, tegenover het toekomstige woonzorgcomplex WoZoCo en nabij winkels.

De naam RaJuBiBoS is samengesteld uit die van de bewoners van het centrum: de basisscholen De Rank (Ra) en Koningin Juliana (Ju), de Bibliotheek A tot Z (Bi), Kinderopvang BoBo (Bo) en de Speel-O-Theek (S). Als onderdeel van RaJuBiBoS zal de Bibliotheek op school zich vanuit het servicepunt gaan richten op kinderen in de leeftijd van 0–12 jaar. Het servicepunt behelst een afhaal- en innamepunt, een leenautomaat, een volledige jeugdcollectie en een kleine volwassencollectie die regelmatig wordt vernieuwd. Wat niet in huis is kan via de website aangevraagd worden.

De vestiging is op maandag van 18.00-19.30 uur geopend en op donderdag van 14.00-17.00 uur. De maandagavondopenstelling kon worden gerealiseerd door samenwerking met Speel-O-Theek Heerjansdam.

Over de aanleiding voor de verhuizing schrijft de bibliotheek: ‘De Bibliotheek A tot Z heeft in 2011 in opdracht van de gemeente Zwijndrecht een toekomstgericht plan opgesteld. Hierin staat onder andere dat de vestiging Heerjansdam vervangen wordt door een servicepunt en dat dit een onderdeel zal zijn van het Educatief Plein, dat nu de naam RaJuBiBoS draagt. Met de introductie van het servicepunt en de Bibliotheek op school in RaJuBiBoS wil de bibliotheek haar klanten in Heerjansdam goed blijven bedienen.’

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie