HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Schiedam krijgt bibliotheek in sauna
13-05-2013
De Bibliotheek Schiedam werkt in het nieuwe concept samen met Thermen Holiday.
Eind deze maand opent de Thermen Bibliotheek Schiedam, Nederlands eerste bibliotheek in de sauna, haar deuren, zo bericht de Bibliotheek Schiedam. Het nieuwe concept vloeit voort uit samenwerking tussen Thermen Holiday en de Bibliotheek Schiedam.

De Thermen Bibliotheek krijgt een plek in Thermen Holiday, waar bezoekers de gelegenheid hebben een bezoek aan een van de elf sauna’s te combineren met bibliotheekbezoek. In de Thermen Bibliotheek Schiedam worden luxe fauteuils geplaatst waaraan een e-reader is bevestigd. Deze leesschermen zullen regelmatig worden voorzien van nieuwe content.

Ook heeft de Thermen Bibliotheek fysieke boeken in de collectie. Die kunnen, bij wijze van bookcrossing, mee naar huis genomen en na uitlezing worden doorgegeven. Er wordt een beeldscherm geplaatst waarop de collectie van de Bibliotheek Schiedam ingezien kan worden. De materialen en games kunnen gereserveerd en verlengd worden.

De Thermengasten kunnen kennismaken met de jongste locaties van de Bibliotheek Schiedam: De Nieuwe Harg, Jeugdbibliotheek de Klinker, de Stand-Up Bibliotheek Schiedam - De Monopole en de diensten van de Bibliotheek Schiedam zoals De Voorleesbrigade, de Bibliotheek-aan-huis service en de uitgebreide programmering van De Verdieping van de Bibliotheek Schiedam.

De openingstijden van de Thermen Bibliotheek Schiedam zijn die van Thermen Holiday: van maandag tot en met zondag van 10.00-23.30 uur. De Thermen Bibliotheek is vanaf 31 mei geopend.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie