HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Heemstede krijgt opknapbeurt
13-05-2013
De bibliotheek voert het retailconcept in, saneert de collectie en brengt studieplekken aan.
Vanwege een verhuizing naar de begane grond van het pand aan het Julianaplein wordt de Bibliotheek Heemstede opnieuw ingericht, zo wordt gemeld op de website. De collectie wordt voortaan themagewijs grotendeels frontaal gepresenteerd in kasten en op tafels. Er komen verschillende ‘werelden’: drie voor volwassenen en drie voor de jeugd, elke wereld een combinatie van fictie en non-fictie. Medewerkers zullen meer rondlopen en advies geven dan voorheen het geval was.

Bezuinigingen nopen de bibliotheek de collectie boeken te verminderen van 62.000 tot 35.000, maar het blijft mogelijk gebruik te maken van het totale aanbod van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland (500.000 materialen) en boeken vanuit huis gratis te reserveren. De vernieuwde bibliotheek heeft geen cd’s meer en minder dvd’s, maar ook deze kan men van elders laten komen. Op veler verzoek worden er studieplekken aangebracht met een aansluiting voor bijvoorbeeld laptop.

In verband met de opknapbeurt is de bibliotheek van 9 t/m 18 juni gesloten. Op woensdag 19 juni zal wethouder Jur Botter de bibliotheek om 13.30 uur feestelijk heropenen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie