HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Ossendrecht verhuist
17-05-2013
De vestiging van Bibliotheek Het Markiezaat krijgt een plek in een basisschool.
Na de zomer verhuist de Bibliotheek Ossendrecht van multifunctioneel centrum De Drieschaar naar basisschool De Meulenrakkers, waar zij in een klaslokaal zal worden ondergebracht.

De Bibliotheek Ossendrecht vertoont al enige jaren dalende bezoekers- en uitleencijfers, zo wordt gemeld op de website. Deze trend en de druk van bezuinigingen vormen de aanleiding voor de verhuizing naar de basisschool. Die heeft als voordeel dat de bibliotheek laagdrempeliger wordt voor de scholieren en dat zij zich nog beter kan richten op deze primaire doelgroep.

Voor volwassenen blijft de bibliotheek toegankelijk als servicepunt om boeken te reserveren en terug te brengen, met een kleine collectie. Een medewerker van de bibliotheek is tijdens de openingstijden aanwezig voor informatie en advies. ‘Het is een goed voorbeeld voor behoud van kwalitatieve voorzieningen in een kleine kern tegen behapbare kosten. Ook de schooldirectie is enthousiast omdat de bibliotheek straks dicht bij hun leerlingen zit’, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie