HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
NBD Biblion ontwikkelt applicatie kindermedia voor tablet
21-05-2013
NBD Biblion gaat een app ontwikkelen die moet fungeren als 'wegwijzer in het woud van kindermedia' dat voor de tablet beschikbaar is.
Uit recent onderzoek van Mijn kind online blijkt dat het bezit van tablets onder jonge gezinnen hoog is en sterk groeit, maar tegelijkertijd blijkt het voor ouders lastig om geschikte content voor hun kinderen te vinden, aldus NBD Biblion.

De nieuw te ontwikkelen app wordt door NBD Biblion omschreven als 'een onafhankelijk platform voor kindermedia'. De redactie selecteert en recenseert e-books, films en apps en plaatst de links in de app. Ouders krijgen hiermee toegang tot een selectie van kwalitatief hoogstaande media voor hun kinderen. Hiermee voorziet de app in de behoefte van ouders om op een eenvoudige en effectieve manier te kunnen navigeren door het aanbod van kindermedia, aldus NBD Biblion. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de beschrijvingen van de producten objectief en betrouwbaar zijn en niet afkomstig van een partij met een commercieel belang.

Bij de ontwikkeling van de app werkt NBD Biblion samen met het bibliotheekveld. Voor het adviseren bij het bepalen van de functionaliteiten van de app en de juiste kwaliteitscriteria is een klankbordgroep gevormd. Hierin zitten enkele vertegenwoordigers van het vakberaad jeugd. Daarnaast ziet NBD Biblion mogelijkheden voor samenwerking bij de marketing van de app. Bibliotheken krijgen in ruil voor het promoten van de app gratis licenties die ze aan hun leden kunnen aanbieden.

De lancering van de app wordt verwacht in het najaar.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie