HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Midas Dekkers lofredenaar Nederland Leest
23-05-2013
Bioloog Midas Dekkers zal bij de komende editie van Nederland Leest de Lofrede verzorgen op Erik of het klein insectenboek van Godfried Bomans, het boek dat dit jaar centraal staat tijdens de landelijke campagne.
Dekkers' ode aan Bomans’ klassieker wordt gepubliceerd in de Nederland Leest-editie van Erik of het klein insectenboek, die in de maand november door de openbare bibliotheken aan hun leden cadeau wordt gedaan, zo meldt de CPNB.

Nederland Leest gaat op 1 november van start met een feestelijke bijeenkomst in het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Daarna staat Naturalis de hele maand november in het teken van Erik of het klein insectenboek. Op zaterdag 30 november kunnen leden van de openbare bibliotheek gratis naar Naturalis met de Nederland Leest-pocket.

Nederland Leest wordt in 2013 voor de achtste maal georganiseerd. Philip Freriks is ambassadeur van de leescampagne. Midas Dekkers wordt als Lofredenaar voorgegaan door onder anderen Claudia de Breij (2012 - De donkere kamer van Damocles) en Ronald Giphart (2011 - Het leven is vurrukkulluk).
Nederland Leest is de grootste nationale leescampagne. Eén boek staat centraal en wordt door de openbare bibliotheken gratis uitgedeeld aan hun leden. Mét de aansporing het te lezen en er met anderen over te praten. Dit jaar staat dus Erik of Het klein insectenboek van Godfried Bomans centraal tijdens Nederland Leest, dat georganiseerd wordt van 1 t/m 30 november 2013.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie