HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Krachtenbundeling Veluwse bibliotheken
24-05-2013
Vanaf 1 juni zullen de bibliotheekorganisaties in de gemeenten Ede, Voorst, Brummen, Nijkerk, Epe, Heerde, Hattem, Oldebroek en Elburg hun dienstverlening in gezamenlijkheid organiseren.
In een gezamenlijk persbericht schrijven de betrokken organisaties: ‘De bibliotheken Cultura, Brummen|Voorst, Nijkerk en Noord-Veluwe hebben een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om efficiënter samen te werken. De bibliotheken hebben hun visie op papier gezet en willen hun innovatiekracht vergroten. De ontwikkelingen in bibliotheekland volgen elkaar snel op en door de krachten te bundelen kunnen deze ontwikkelingen beter gevolgd worden.

De Veluwse bibliotheken willen ook in de toekomst dé basisvoorziening, inspiratiebron en ontmoetingsplek voor lezen, leren en informeren zijn. De komende jaren zal de bibliotheek groeien van een fysieke naar een hybride bibliotheek. Het gebruik van de digitale bibliotheek zal de komende jaren toenemen en een aanvulling vormen op de fysieke bibliotheek. De klant staat centraal. Niet alleen de individuele klant maar ook zeker het onderwijs zal de vruchten plukken van deze samenwerking. De specialisten richten zich op leesbevordering en mediawijsheid en willen met hun projecten aansluiten bij de kerndoelen van het onderwijs.

Daarnaast krijgt samenwerking met andere organisaties in het werkgebied verder vorm. De bibliotheek biedt werk- en ontmoetingsplekken in een laagdrempelige en inspirerende omgeving.

Door efficiënte inzet van medewerkers en faciliteiten is het voor ieder van de Veluwse bibliotheken mogelijk om de kwaliteit van het bibliotheekwerk te handhaven en waar mogelijk zelfs de dienstverlening uit te breiden.’


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie