HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BoekStart Babyboekje van het Jaar is ‘Nijntje en de wilde dieren’
28-05-2013
Nijntje en de wilde dieren van Dick Bruna is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2013. Deze nieuwe boekenprijs bekroont boeken voor de allerjongsten, 0-1,5 jaar.
Ruben Nicolai, ambassadeur van het Jaar van het Voorlezen 2013, ontving een exemplaar van het winnende boekje. Op 26 juni zal Nicolai proberen een wereldrecord voorlezen aan baby’s te vestigen door het winnende boekje voor te lezen aan honderd baby’s tegelijk in de Bibliotheek Utrecht.

Nijntje en de wilde dieren kreeg de meeste stemmen van het publiek. Van 20 februari tot en met 15 mei kon er gestemd worden op een shortlist van vijf boeken die door een jury waren geselecteerd. Naast Nijntje en de wilde dieren waren genomineerd: Blokboekje Spelen (Dick Bruna), Zie je mij? (Elly van der Linden/ill. Liesbeth Bernaerts), Baby ziet... Kijkboek en Piep! Een nieuwe dag (Fleur van der Weel).

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma bestaat dit jaar 5 jaar en wordt vanuit de bibliotheek georganiseerd: ruim 90 procent van de bibliotheken doet inmiddels mee. BoekStart beoogt met deze prijs te bereiken dat er meer goede babyboekjes op de markt worden gebracht en dat goede bestaande babyboekjes worden herdrukt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie