HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Marc Jacobs nieuwe directeur Bibliotheek De Meierij
28-05-2013
Met ingang van 1 juni 2013 treedt Marc Jacobs in dienst bij Bibliotheek De Meierij als nieuwe directeur-bestuurder.
Marc Jacobs volgt interim directeur-bestuurder Jos te Marvelde op, die vanaf 2012 waarnam voor de op 17 mei na een lang ziekbed overleden Maria van Iersel.

Marc Jacobs is universitair opgeleid in de richting Kunst- en Cultuurwetenschappen. Hij heeft als adviseur en directeur gewerkt bij diverse kunstgerelateerde organisaties en provincies, zo meldt Bibliotheek De Meierij op haar website. Hij werkte eerder onder andere als Senior beleidsadviseur cultuur bij het InterProvinciaal Overleg (IPO) en als Senior beleidsadviseur bij de Provincie Noord-Holland. Jacobs is afkomstig uit Arnhem. Vorig jaar vertrok hij als directeur van De Muzerije, Huis voor de Amateurkunst in Den Bosch, waar hij van 1 januari 2011 tot en met augustus 2012 in dienst was, zo meldt het Brabants Dagblad.

Jacobs ziet er naar uit om in zijn nieuwe baan vele uitdagingen aan te gaan. 'De Meierij is een organisatie met stevige ambities. Het is een forse opgave voor de organisatie deze ambities in een veranderende, financieel sterk ingekaderde omgeving waar te maken,' aldus het bericht van Bibliotheek De Meierij.

Bibliotheek de Meierij verwacht eind juni 2013 een nieuwe tweejarige bestuursovereenkomst met alle betrokken gemeenten te tekenen. Hieraan is een stevig basis- en maatwerkpakket gekoppeld waarmee de bibliotheek haar krachtige positie in de lokale samenleving kan behouden en uitbouwen. Voor nu en in de toekomst, aldus de bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie