HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Cursus Muziekdingen voor bibliothecarissen gelanceerd
30-05-2013
Op 1 juni gaat muziekdingen.nl online, een leerprogramma op het gebied van online muziek voor bibliotheekmedewerkers dat gestoeld is op 23 Dingen.
Net als 23 Dingen laat Muziekdingen de deelnemers in een aantal oefeningen kennismaken met sociale media en digitale ontwikkelingen, maar dan specifiek op het gebied van muziek. Naast het opvijzelen van kennis ten behoeve van hun informatiedienstverlening, is het doel van Muziekdingen ook dat bibliotheekmedewerkers actief kunnen gaan deelnemen aan digitale muziektoepassingen, en voldoende handvatten krijgen om muziekcollecties beter te benutten.

Muziekdingen is een initiatief van de Nederlandse Vereniging van Muziekbibliotheken en is tot stand gekomen dankzij een financiële bijdrage van het SIOB. Het SIOB stelt dit te doen vanuit zijn doelstelling bibliotheken en bibliothecarissen de mogelijkheid te bieden zich sterk te positioneren met het oog op het veranderend mediagebruik en toegenomen informatieaanbod.

Vanaf 1 juni is de cursus Muziekdingen openbaar beschikbaar. Wie zelfstandig de cursus wil gaan doen, kan zich gratis aanmelden. Individuele begeleiding of groepslessen door Jeroen de Boer en Rob Coers, de bedenkers van de cursus, is ook mogelijk.

Zie ook de blogpost ´#Muziekdingen gelanceerd: social media voor muziekbibliothecarissen´ van Jeroen de Boer en de website Muziekdingen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie