HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Hasseler Es weer open
31-05-2013
Samenwerking tussen Hengelose bibliotheekvestiging en het Kulturhus moet voor meer bezoekers en uitleningen zorgen.
Bibliotheek Hasseler Es weer open
Gisteren, 30 mei, vond de officiële heropening plaats van de vestiging van de Bibliotheek Hengelo Hasseler Es in het Kulturhus Hasselo. De bibliotheek heeft een flinke opknapbeurt gekregen en is ingericht volgens het Overijssels winkelconcept: klaar om nog vele jaren intensief gebruikt te worden door de bewoners van Hengelo-Noord.

Het doorknippen van het lint kwam voor rekening van de wethouders Wieger Mulder (Cultuur) en Erik Lievers (Welzijn). Mulder: ‘Geweldig dat er met het verdwijnen van de muren afscheid is genomen van elke barrière tussen Kulturhus en bibliotheek. Ze zijn één geworden.’ Lievers: ‘Het voorbeeld voor het wijkwelzijnsbeleid van nu’.

Na de openingshandeling werd de bibliotheek bestormd door groep 7 en 8 van basisschool ’t Eimink, de leerlingen gingen op zoek naar vijf verstopte gouden boeken die recht gaven op een prijs.

Door de samenwerking tussen bibliotheek en het Kulturhus zijn onder andere de openingstijden fors verruimd en kunnen beide partijen rekenen op meer bezoekers. Bibliotheekdirecteur René Siteur vindt het ´een feest om hier te zijn´. Hij rekent op een groei van de uitleencijfers: ‘Nu halen we zo’n 53.000 uitleningen per jaar. Ik durf wel te stellen dat we met het filiaal in deze vorm de 60.000, misschien wel 70.000 gaan halen.’ Maar het gaat behalve om cijfers gaat het volgens Steur om leesbevordering: ‘Met 15 minuten lezen per dag, leert een kind 1000 nieuwe woorden per jaar. Door zo’n mooie bieb neer te zetten, wordt er ongetwijfeld meer gelezen, en daar gaat het om.’ De collectie omvat ruim 20.000 titels, het grootste gedeelte gericht op de jeugd: ongeveer een zesde van de gehele capaciteit van de vestiging in het centrum.

Wie nog geen lid is, kan in de vernieuwde bibliotheek gratis een proefabonnement ophalen. Daarmee kan men drie maanden lang onbeperkt materialen lenen, ook in de centrale. De actie loopt tot eind juni.

Foto’s van de vernieuwde bibliotheek zijn hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Mevr.Kampkuiper
19-7-2013 21:42
 een aanwinst voor de wijk,zo n bieb!!!!!!!!!!!!!!!!

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie