HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Moordspel Friese bibliotheken van start
03-06-2013
Voor de tweede keer kan het spel in het kader van Juni – Maand van het Spannende Boek op Facebook gespeeld worden.
Vijf vrienden hebben een oud vakantiehuisje in Gaasterland gehuurd. Een van de vrienden, Julliet, komt niet opdagen. Maar zij is wel degelijk aanwezig: ze zit vastgebonden onder de grond. Ze hoort haar vrienden praten, maar haar vrienden horen haar niet…

Sinds afgelopen zaterdag 1 juni staat de proloog van het spannende verhaal ´Ondergronds´ op Facebook. Het verhaal is dit jaar geschreven door de Friese thrillerschrijfster Ellen de Ruiter. Op dinsdag 4 juni wordt het eerste deel van het verhaal geplaatst en begint de zoektocht naar dader.

De deelnemers krijgen hints die helpen om de moord op te lossen. Dit jaar zijn er ook in de Bibliotheken zelf aanwijzingen te vinden. Daar worden zogenoemde ‘onderzoekslocaties’ ingericht met daarin extra hints. Het spel duurt tot en met 30 juni. Wie aan het einde de dader aanwijst, maakt kans op een weekendje weg aangeboden door VVV Gaasterland en Hotel Restaurant Jans, een moorddiner bij restaurant Spinoza of een spannend boekenpakket van Van de Velde Boeken.

Het moordspel wordt georganiseerd in het kader van Juni -  Maand van het Spannende Boek. Door het verhaal op Facebook te publiceren willen de Friese bibliotheken een breed publiek op een verrassende en interactieve manier laten ervaren dat lezen spannend en leuk is.

Zie ook dit bericht over de vorige editie van het spel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie