HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Pilot 'Individueel maatwerk in informatie' van start in Flevoland
04-06-2013
Sinds kort loopt in Flevoland een pilot waarbij op basis van individueel maatwerk een informatieservice wordt aangeboden aan zzp'ers. De pilot is opgezet door de nieuwe bibliotheek Almere en Plusbibliotheek Flevoland.
De nieuwe bibliotheek Almere en Plusbibliotheek Flevoland (voorheen de Wetenschappelijke Steunfunctie van de nieuwe bibliotheek) spreken van een 'persoonlijke digitale knipselkrant'. 

De pilot richt zich in eerste instantie op zzp'ers die werkzaam zijn in het onderwijs of de zorg. 'In tegenstelling tot de meeste werknemers in loondienst, moeten zzp'ers er zelf voor zorgen dat zij de ontwikkelingen op hun vakgebied bijhouden. Zij zijn veel tijd kwijt aan het zoeken naar deze informatie. Tijd die ze beter kunnen besteden aan hun werk of acquisitie,' aldus de nieuwe bibliotheek in een persbericht. Daarom wordt aan deze zzp'ers in het kader van de pilot gerichte vakinformatie geleverd, zodat zij daar zelf nauwelijks tijd en moeite in hoeven te steken. Het gaat om informatie uit uiteenlopende digitale bronnen zoals de Almeerse bibliotheekcatalogus, de krantenbank en openbare websites, die wordt gebundeld, geselecteerd en als individueel maatwerk aan de pilotdeelnemers wordt aangeboden. Tijdens de pilot ontvangen de deelnemers geregeld eigen nieuws in de vorm van een nieuwsbrief.

De pilot loopt vanaf half mei tot 1 juli met als doel te onderzoeken of het mogelijk is een levensvatbare informatieservice op te zetten die individueel maatwerk biedt. Via de pilot willen de nieuwe bibliotheek en Plusbibliotheek Flevoland: 1) inzicht krijgen in vakinhoudelijke informatiebehoefte van de deelnemers; 2) aan de hand van de informatiebehoefte gebruikersprofielen opstellen; 3) digitale levering van informatie uitproberen en evalueren.

De organisaties hopen dat de uitkomsten uit de pilot genoeg informatie opleveren om Plusbibliotheek Flevoland  (uitgevoerd door de nieuwe bibliotheek) verder te ontwikkelen tot leverancier van betaalde informatiediensten voor ondernemers, overheid en onderwijs.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie