HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek De Maten weer open
05-06-2013
De CODA-vestiging kreeg mede dankzij het toepassen van oude en tweedehands materialen een ander aanzien.
Bibliotheek De Maten weer open
Na een ingrijpende verbouwing ging afgelopen maandag 3 juni Bibliotheek De Maten weer open, zo bericht CODA. De bibliotheek heeft als geheel een metamorfose ondergaan: de ruimte is aangepast, ook de sfeer is veranderd: ‘eigentijds, fris en uitnodigend en met veel aandacht voor presentatie’.

Directeur Carin Reinders: ‘Om zo veel mogelijk in eigen beheer te kunnen doen, hebben we binnen CODA een werkgroep opgericht die zich heeft beziggehouden met vormgeving en herinrichting van De Maten.’ Zonder dat er advies- of architectenbureaus aan te pas hoefden te komen realiseerde de werkgroep de nieuwe inrichting, waarbij vooral gebruikgemaakt werd van oude en tweedehands materialen. Reinders: ‘Een goed voorbeeld van deze vorm van hergebruik is de informatiebalie; deze is gemaakt van afgeschreven boeken. Uitgangspunt voor deze verbouwing was niet alleen het moderniseren van de ruimte, maar ook het makkelijker vindbaar maken van de totale collectie en het creëren van een plek waar verblijven een belangrijke rol speelt. Hierbij hebben we nadrukkelijk ingezoomd op wat onze klanten willen en verwachten. Dankzij de inzet en het vakmanschap van Apeldoornse bedrijven en dankzij de hulp van tal van CODA-medewerkers konden we de verbouwing in een recordtijd uitvoeren om onze vaste klanten zo snel mogelijk weer van dienst te kunnen zijn.’

De actuele en populaire collectie werd opnieuw gerubriceerd, waarbij romans ook op genre en niet alleen op alfabet gesorteerd zijn. Naar aanleiding van de succesvolle toepassing in CODA dok Zuid is de onderverdeling in een jeugd-, volwassenen- en studieafdeling ook in De Maten geïmplementeerd. Er zijn beeldschermen geplaatst met actuele informatie van CODA en het Erfgoed van Arpeldoorn.

Op donderdag 27 juni zal de opgeknapte vestiging officieel geopend worden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie