HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs geopend
10-06-2013
In september wordt de shortlist bekendgemaakt.
De inschrijving voor de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) 2013 is geopend, zo bericht de Zeeuwse Bibliotheek. De prijs, een initiatief van het Zeeuws Tijdschrift in samenwerking met de Zeeuwse Bibliotheek (organisatie), de PZC (publieksstemming en prijs) en de Week van het Zeeuwse Boek (prijs van de Zeeuwse boekhandel). is in het leven geroepen met als doel meer aandacht te genereren voor het Zeeuwse boek en boeken geschreven door Zeeuwen.

In aanmerking voor de prijs komen boeken over Zeeland in de breedste zin des woords en publicaties door Zeeuwen over elk willekeurig onderwerp. De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs ontvangt een geldbedrag van 1000 euro en het handgemaakte gouden tegeltje Zeeuws Meisje. Daarnaast zijn er nog twee gerelateerde prijzen: De PZC publieksprijs, waarvoor het publiek kan stemmen op de website van de PZC, en de prijs van de Zeeuwse boekhandel, voor een Zeeuwse auteur (voorheen de Jan Bruijnsprijs).

Winnaar in 2012 was debutant Maan Leo met haar boek Ik ben Maan. De prijs van de Zeeuwse boekhandel ging naar Kees Slager voor zijn gehele oeuvre. De PZC publieksprijs was voor Frans Meijaard, Reggie Corijn en Wilma Valk voor het boek Omer Gielliet.

De jury van de editie 2013 wordt gevormd door Paul van der Velde, hoofdredacteur van het Zeeuws Tijdschrift en secretaris; Ton Brandenbarg, oud-directeur Zeeuwse Bibliotheek; Peter Jansen, hoofdredacteur PZC; Saskia de Bodt, schrijfster, docent Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Utrecht en Bijzonder Hoogleraar Illustratie aan de Universiteit van Amsterdam en Jaap de Moor, auteur, militair historicus en winnaar van de ZBP 2011.

Inschrijven voor de Zeeuwse Boekenprijs 2013 kan via de website van het Zeeuws Tijdschrift. De deadline voor inzending van de boeken (in zesvoud) is 15 juli. De shortlist wordt in september bekend gemaakt. Voor de PZC publieksprijs kan vervolgens gestemd worden via de website van de PZC. Op vrijdag 25 oktober 2013 zal de feestelijke uitreiking van de Zeeuwse Boekenprijs 2013 plaatsvinden in de Zeeuwse Bibliotheek.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie