HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Vlaardingen wordt onderdeel Bibliotheek Rotterdam
10-06-2013
Er is een intentieovereenkomst getekend om de Bibliotheek Vlaardingen per 1 januari 2014 te laten aansluiten bij de Bibliotheek Rotterdam.
De gemeente Vlaardingen en de Bibliotheek Rotterdam hebben vandaag een intentie-overeenkomst getekend, zo wordt gemeld in een persbericht. De intentie is om de Bibibliotheek Vlaardingen per 1 januari 2014 aan te laten sluiten bij de Bibliotheek Rotterdam. Jan Robberegt (wethouder gemeente Vlaardingen) en Mart Toet (directeur Bibliotheek Rotterdam) tekenden de intentieovereenkomst in het bijzijn van de Rotterdamse wethouder Antoinette Laan.

Het persbericht vervolgt: ‘Samenwerking tussen bibliotheken is meer dan ooit wenselijk. Door samen te werken kunnen de bibliotheken beter omgaan met de veranderende rol van de overheid, digitalisering en inspelen op veranderingen in het leesgedrag.

Ontwikkelingen in de bibliotheekbranche vragen om een grote mate van uniformiteit op het gebied van huisstijl, ICT, marketing- en sponsoring en collectie. Inspanningen op het gebied van het stimuleren van leesplezier, laaggeletterdheid, mediawijsheid en participatie worden door beide bibliotheken vanuit dezelfde doelstellingen opgepakt.

De bibliotheken gaan aan de slag om de aansluiting te realiseren. De voordelen en consequenties voor burgers, de bibliotheek en medewerkers worden uitgewerkt. Eind 2013 wordt een aansluitovereenkomst opgeleverd met alle afspraken tussen de Rotterdamse en Vlaardingse bibliotheken. Op 1 januari 2014 is de Vlaardingse bibliotheek onderdeel van de Bibliotheek Rotterdam.’

Anderhalve maand geleden kwam de Bibliotheek Rotterdam tot een vergelijkbare intentieovereenkomst met Bibliotheek aan den IJssel.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie