HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe directeur Bibliotheek Rotterdam: Gert Staal
11-06-2013
Op 17 juni start Gert Staal als nieuwe directeur van Bibliotheek Rotterdam. Staal werkte eerder onder andere bij Reed Elsevier, SilverPlatter en Wolters Kluwer.
Gert Staal is  afgelopen donderdag 6 juni door de Raad van Toezicht van de bibliotheek benoemd tot nieuwe directeur van de Bibliotheek Rotterdam.

Bibliotheek Rotterdam meldt in een persbericht dat Gert Staal eerder onder andere directeur product- en marktontwikkeling bij Reed Elsevier was en verder een functie heeft als voorzitter en medeoprichter van de Total Innovation Management Foundation (een stichting voor beheer van een innovatie-management standaard). Van 2006 tot 2010 was hij algemeen directeur van de REISinformatiegroep in Utrecht (www.9292ov.nl). In diverse managementfuncties bij onder meer SilverPlatter, Wolters Kluwer en Elsevier Science heeft hij intensief kennisgemaakt met de bibliotheekbranche en het bouwen van internetdiensten en leveren van digitale content, aldus Bibliotheek Rotterdam in het persbericht. In de jaren negentig was hij betrokken bij de eerste stappen in de transitie naar digitaal uitgeven in Europa (Electronic Subscriptions), daarna de verdere ontwikkeling van o.a. ScienceDirect en Scopus.

Staal over zijn benoeming bij Bibliotheek Rotterdam: 'Het is een rol die ik al zeker 10 jaar ambieer, maar waarbij er niet veel gelegenheid is om in te stappen omdat er weinig functies vacant komen of zijn. Ik denk dat ervaringen met innovatie, en de digitale transitie van de mediasector voor deze nieuwe rol goed van pas komen.'

Gert Staal is de opvolger van Mart Toet, die op 1 december 2011 in dienst trad als directeur (zie o.a. dit bericht). Toet gaf ruim een maand geleden in een kort interview tegenover Bibliotheekblad aan dat het al bij zijn aanstelling duidelijk was dat hij slechts voor een beperkte periode (met een benoeming die liep tot maximaal het eind van dit jaar) in dienst zou zijn om de verzelfstandiging van de bibliotheek te begeleiden. Gedurende zijn dienstperiode hebben ook de te verwachten fusies met Bibliotheek Vlaardingen en Bibiliotheek aan den IJssel meer vorm gekregen. Volgens Toet wordt de belangrijkste opgave voor zijn opvolger het omgaan met de bezuinigingen en de als gevolg daarvan beperktere financiële middelen.Toet stelt dat zijn eigen toekomst na zijn periode bij de Bibliotheek Rotterdam binnen de gemeentelijke organisatie ligt.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie