HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Brabantse bibliotheken zoeken KennisMakers
14-06-2013
In een project van de Bibliotheek Den Bosch en de Noord Oost Brabantse Bibliotheken krijgen mensen met een passie de kans die over te dragen op anderen.
Wie een jarenlange passie heeft die hij graag deelt met anderen of specifieke kennis over een bepaald onderwerp heeft die ook voor anderen boeiend kan zijn, kan als KennisMaker bij de Bibliotheek Den Bosch die passie en kennis samen met de bibliotheek op anderen overdragen, zo meldt de bibliotheek in een persbericht.

Bibliotheken beschikken over veel, heel veel kennis, maar hebben niet álle kennis in huis of in pacht. Daarom komen de Bibliotheek Den Bosch en de Noord Oost Brabantse Bibliotheken (Oss, Veghel, Uden, Bernheze en Landerd) met het initiatief KennisMaker, waarbij uitgegaan wordt van de eigen kennis en passies van mensen, met het doel deze zonder commerciële bedoelingen te delen, te verdiepen en verder te verspreiden.

De bibliotheek: ‘Een KennisMaker weet veel over een bepaald onderwerp en wil dit graag delen met anderen. Dit kan van alles zijn: van breien tot barokmuziek, van tuinieren tot techniek, van filosofie tot filmpjes maken. De vorm is vrij, want een KennisMaker bepaalt zelf hoe hij of zij dit aan anderen gaat overbrengen. Samen met een medewerker van de bibliotheek wordt gekeken of het bijvoorbeeld een workshop kan zijn, een reeks lezingen of misschien wel een excursie. Vervolgens kunnen geïnteresseerden hier op deze manier kennis mee maken en ervaringen uitwisselen.’

De komende maanden wordt op zoek gegaan naar KennisMakers, in het najaar gaan de KennisMakers echt aan de slag met het delen van hun kennis. Meer informatie is hier te vinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie