HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Veranderingen bij Bibliotheek Oosterschelde
21-06-2013
De vestiging Kruiningen krijgt een zelfbedieningsbibliotheek, die in Hansweert een tijdelijk servicepunt.
Per 1 juli sluiten de bibliotheken van Kruiningen en Hansweert in hun huidige vorm, zo bericht de Bibliotheek Oosterschelde. De aanpassingen zijn het gevolg van een in 2012 door de gemeenteraad Reimerswaal genomen besluit. Vorig jaar werd er door de gemeenteraad besloten om twee volwaardige vestigingen, in Yerseke en Krabbendijke, te combineren met dienstverlening in de overige kernen door middel van het ontwikkelen van nieuwe concepten, de Plug-in Bibliotheek en Boek-aan-huis-dienst, en het aanbieden van ondersteunende leesbevorderingsactiviteiten in samenwerking met de basisscholen in de gemeente Reimerswaal.

Op de huidige locatie in het gebouw Bachtenvaete aan de Brouwerijstraat in Kruiningen, wordt 1 juli gestart met de noodzakelijke aanpassingen van de bibliotheek. Na deze reguliere vakantiesluiting zal vanaf half september de bibliotheek van Kruiningen heropenen als eerste zelfbedieningsbibliotheek van Zuid-Beveland.

In Hansweert zal de bibliotheekvoorziening er na de zomervakantie eveneens anders uitzien. Op 19 augustus start de Bibliotheek Oosterschelde met een tijdelijk servicepunt bij Kinderopvang Kibeo aan de Eendracht. De In Bibliotheek Oosterschelde is voornemens in Hansweert een servicepunt in te richten in het zorgcentrum Maria-oord. Het is nog niet duidelijk wanneer deze alternatieve voorziening open zal gaan, de betrokken partijen streven ernaar die te realiseren in 2014.

Vanwege de ombouw zijn Kruiningen en Hansweert gesloten vanaf 1 juli. In verband met zomerrooster is de bibliotheek in Rilland week 28, 29 en 30 gesloten en tijdens week 27, 31 t/m 33 normale openingstijden maar op maandag gesloten. Yerseke heeft geen zomerrooster maar is wel gesloten op maandag van week 27 t/m 33. Krabbendijke blijft tot eind 2014 open als normale bibliotheekvestiging en kent geen zomersluiting.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie