HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Assen gaat samenwerken met PABO
24-06-2013
Bibliotheek Assen gaat structureel samenwerken met de afdeling PABO van Stenden Hogeschool om het lezen van kinderen in gezinnen met een allochtone achtergrond te stimuleren.
Op 25 juni tekenen directeur Jolanda Post van Stenden Hogeschool (PABO Assen) en bibliotheekdirecteur Hanneke Veen de samenwerkingsovereenkomst.

De samenwerking vindt plaats in het kader van het project De Voorleeskaravaan, dat met name gericht is op gezinnen met een allochtone achtergrond. In het kader van dit project krijgen ouders hulp bij het voorlezen aan hun kinderen.
De PABO-studenten zullen 20 weken achter elkaar wekelijks voorlezen bij de deelnemende gezinnen.

Hanneke Veen, directeur Bibliotheek Assen: 'Het project richt zich met name op gezinnen met verschillende culturele achtergronden. De ouders worden intensief betrokken: het doel is dat men enthousiast wordt en zelf regelmatig gaat voorlezen.'
PABO-directeur Jolanda Post: 'De studenten doen hiermee een bijzondere en leerzame ervaring op en raken bekend met de leefwereld van allochtone kinderen. Voor hun toekomst van groot belang.'

Verder gaan Bibliotheek Assen en de PABO ook structureel samenwerken in het kader van het jaarlijkse programma tijdens de Kinderboekenweek. Alle eerstejaarsstudenten ontvangen hierbij schoolklassen en begeleiden de kinderen bij een opdrachtencircuit in de bibliotheek.
Daarnaast zijn beide instellingen van plan ook meer te gaan samenwerken rond voorleeswedstrijden, het vertellen van verhalen, leesbevordering en mediawijsheid.

Voor de PABO-studenten betekent de samenwerking een 'gelegenheid om kennis te maken met de moderne bibliotheek en ervaring op te doen met het begeleiden van groepen,' aldus Bibliotheek Assen in een persbericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie