HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
AdamNet krijgt nieuwe website
25-06-2013
AdamNet, het netwerk van bibliotheken in Amsterdam en de regio, heeft zijn website vernieuwd. De vernieuwde catalogus biedt toegang tot de collecties van dertig Amsterdamse academische en openbare bibliotheken en cultureel erfgoedinstellingen.
De nieuwe website verenigt actuele informatie, evenementen en nieuws over de dertig Amsterdamse bibliotheken die in AdamNet participeren, praktische informatie over de AdamNet-pas, een scala aan topstukken uit de uiteenlopende collecties, en een gezamenlijke catalogus voor zoeken & vinden in de collecties van 13 leden (eind 2013 17 leden).

De AdamNet Groepscatalogus voor gezamenlijk zoeken & vinden is geïntegreerd in de homepage van de nieuwe website. Met deze OCLC WorldCat groepscatalogus vergroten de AdamNet bibliotheken de mogelijkheid voor hun gebruikers – en voor alle andere gebruikers wereldwijd – om hun materialen te vinden en gebruiken, aldus AdamNet in een persbericht.

´Met onze nieuwe gezamenlijke dienst voor zoeken & vinden kunnen we voortaan in alle collecties tegelijk zoeken en zien wat beschikbaar is bij individuele lidbibliotheken. En meer instellingen kunnen zich snel en gemakkelijk aansluiten,´ aldus de voorzitter van AdamNet en directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) Hans van Velzen.

De AdamNet-bibliotheken stellen gezamenlijk miljoenen boeken, duizenden tijdschriften, diverse multimedia ter beschikking. Toegang tot de AdamNet-bibliotheken is gratis. AdamNet geeft daarnaast een pas uit waarmee in 11 bibliotheken kan worden geleend, de AdamNet-pas.

Instellingen die aan AdamNet deelnemen zijn behalve de OBA onder andere:  Bibliotheek Universiteit van Amsterdam (UBA), Bibliotheek Amstelland, de nieuwe bibliotheek Almere, Stadsarchief Amsterdam, Bibliotheek Vrije Universiteit Amsterdam (UBVU). (Voor een volledig overzicht, zie hier)


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie