HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Finalisten Beste Bibliothecaris van Nederland 2013 bekend
02-07-2013
De finalisten van de verkiezing van Beste Bibliothecaris van Nederland 2013 zijn bekend. Op grond van de binnengekomen voordrachten zijn de volgende drie personen door de selectiecommissie in de eindronde geplaatst. In willekeurige volgorde: Annemarie van Essen (Rijnbrink Groep), Jeanine Deckers (Bibliotheek Bollenstreek) en Jan van Bergen en Henegouwen (Bibliotheek Schiedam).  
Bij de voordracht van Annemarie van Essen gaf een collega het volgende argument: ‘Annemarie is de drijvende kracht achter alle huidige Biebsearchinitiatieven in Nederland. Geen landelijk programma, geen grote budgetten, maar wel een ijzersterk netwerk, collegiale inzet en enthousiasme. Annemarie bezit de gave om je telkens op een nieuwe manier te laten kijken.’

Jeanine Deckers werd door een collega met name geroemd vanwege haar jarenlange inzet voor de bibliobus, haar betrokkenheid bij vernieuwende initiatieven, zoals de Stationsbibliotheek en de Airport Library, en niet te vergeten haar prikkelende blog Ten Aanval, waarop ze de ontwikkelingen in het vak even kritisch als betrokken volgt en becommentarieert.

De derde kandidaat, Jan van Bergen en Henegouwen, specialist informatiedienstverlening Bibliotheek Schiedam, kreeg dit compliment van een vakgenoot: ‘De manier waarop Jan het klassieke vak nog altijd tot in de puntjes beheerst, de (kwaliteit van de) collectie voorop, gecombineerd met de manier waarop hij momenteel op meerdere programmaonderdelen van het nieuwe meerjarenbeleid actief is, maakt hem voor mij tot een echte kampioen.’

De verkiezing van de Beste Bibliothecaris is onderdeel van de Beste Bibliotheek van Nederland-verkiezing. De winnaar wordt op donderdag 3 oktober bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Beatrix Theater te Utrecht.
Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

Hans Veen
17-7-2013 19:08
 Drie sterke finalisten dus.   Jeanine Deckers krijgt van mij in ieder geval een 10 voor beroepsassertiviteit  op een manier die ik bewonder in de achterban van de ALA in de VS. 

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie