HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Herinrichting Alkmaar Centrum bijna voltooid
10-07-2013
Aanstaande maandag opent de vestiging van de Bibliotheek Kennemerwaard haar deuren weer.
Op 24 juni ging de Bibliotheek Alkmaar Centrum dicht voor een grootscheepse herinrichting, op maandag 15 juli gaan de deuren weer open, zo wordt bericht op de website. Vanaf die dag loopt de bezoeker via een catwalk langs actueel materiaal, servicedesk, inname en uitlenen, internet en leestafels. De collecties worden gepresenteerd in negen werelden afgestemd op de diverse klantgroepen: Literatuur & Cultuur, Kijken& Luisteren, Liefde & Leven, Spannend & Actief, Kennis & Samenleving, Reizen, Kids 0-8 jaar, Jeugd 8-12 jaar en Jong 12+.

Op de begane grond kan in het Medialab worden geëxperimenteerd met apparatuur en nieuwe media, elke dag wordt er wel een cursus, workshop of presentatie gehouden. Het Podium is bedoeld voor grote en kleine voorstellingen, een lezing of een boekpresentatie. Er zijn zitjes, studie- en werkplekken en er is een horecavoorziening van Coffeestar. In het GreenPoint staan Groen en Duurzaamheid centraal: lokale instellingen en organisaties krijgen hier de mogelijkheid om de bezoekers over hun initiatieven te informeren. Op de eerste etage zijn veel studieplekken gecreëerd. Het is er mogelijk om een stilteplek te reserveren of met een groepje in een spreekkamer te werken.

Leden en niet-leden hebben hun stempel kunnen drukken op de vernieuwde bibliotheek: daar komen drie grote, ronde vloerkleden te liggen. De bibliotheek riep de Alkmaarders op een tekst voor de kleden te bedenken die over Alkmaar gaat, geen gedicht mag zijn en maximaal 300 tekens (inclusief spaties en leestekens) bevat.

De officiële opening van de heringerichte bibliotheek is op 27 en 28 september. Filmpjes van de verbouwing zijn hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie