HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
BNL lanceert app VakantieBieb met e-books
11-07-2013
De bibliotheken bieden sinds 8 juli via de door BNL ontwikkelde app VakantieBieb gedurende de vakantieperiode zo'n 55 e-books aan.
Gedurende de periode van 8 juli tot en met 31 augustus kunnen zowel leden als niet-leden via de app ruim vijftig door de Bibliotheek geselecteerde vakantieboeken downloaden en lezen. Daarna zijn ze niet meer toegankelijk. In de herfstvakantie en kerstvakantie volgt via de VakantieBieb-app een nieuw aanbod met andere titels (waarschijnlijk zo'n 15). Het aanbod in de zomervakantie varieert van thrillers en kinderboeken tot streekromans en korte verhalen. Op de lijst voor deze zomer staan boeken van onder andere Harlan Coben, Jan Wolkers, Charles den Tex, Esther Gerritsen en Siska Mulder. 

De VakantieBieb-app is te vinden in de App Store (iOS) en Google Play Store (Android) en is te downloaden op tablet en smartphone. De lezer kiest een aantal e-books, die in een virtuele boekenkast komen te staan. Een internetverbinding voor het lezen van deze e-books is na het downloaden niet meer nodig. Het boekenaanbod is onbeperkt beschikbaar, totdat de betreffende vakantieperiode voorbij is. De dienst is bedoeld voor alle leden van de Bibliotheek, maar ook niet-leden kunnen de e-books lezen. De lezer dient zich na het downloaden van de app eenmalig online te registreren. Tijdens de zomer is het aanbod van ruim 50 e-books acht weken beschikbaar. De leesperiode rondom de herfstvakantie (inclusief de Kinderboekenweek) en de kerstvakantie duren beide vier weken, zo meldt BNL.

De app is van verschillende zijden al goed ontvangen.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (2)

Nel steunebrink
14-7-2013 12:02
 H
Nel Steunebrink
14-7-2013 14:01
 Had eerder een berichtje gestuurd maar alles is nu ok,
het duurde even voor het account via de mail kwam

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie