HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Antwerpen heeft Zomerbibliotheek in openlucht
11-07-2013
Gedurende de zeven weken van het evenement 'De Zomer van Antwerpen', van 6 juli tot en met 25 augustus, kan men in Antwerpen-Zuid terecht in de zogeheten Zomerbibliotheek.
De Zomerbibliotheek bestaat uit een in de openlucht opgestelde houten, halfronde tribune, waar tal van leesboeken en luisterkasten te vinden zijn. De bezoeker vindt er gedurende de zeven weken van de Zomer van Antwerpen kinder- en prentenboeken. De boeken kunnen ter plekke gelezen worden, lenen is niet mogelijk. De boeken zijn gerangschikt van dun naar dik.
Daarnaast vinden er verschillende activiteiten plaats, zoals voorleesuurtjes voor de jeugd onder de centrale, houten voorleesboom, opvoeringen van het 'luisterspel' Een man verliet een keer zijn huis en workshops stemacteur. Verder vindt er een project plaats waarbij verhalen van kinderen worden genoteerd en vervolgens door andere kinderen van tekeningen worden voorzien. Deze worden gebundeld in een boekuitgave.

Het thema dit jaar is de kindertijd, voor degenen die er middenin staan en degenen die erop terugblikken. De Zomerbibliotheek was ook al aanwezig tijdens de voorgaande drie edities van de Zomer van Antwerpen. Het gaat om een initiatief van de theatergroep Comp. Marius, waaraan medewerking wordt verleend door onder andere de Permeke Bibliotheek, Stichting Lezen Vlaanderen en verschillende bibliothecarissen.

Zie ook deze reportage van atv (vanaf 1.15), dit filmpje over de editie van 2010 en de Facebookpagina van de Zomerbibliotheek.Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie