HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Amsterdamse bibliotheken verhuizen
12-07-2013
De vestiging Nieuwendam verlaat na zeven jaar het tijdelijke onderkomen, ook Banne Buiksloot en Slotermeer verhuizen.
De Bibliotheek Nieuwendam is op zaterdag 3 augustus voor het laatst aan de Alkmaarstraat geopend, op maandag 12 augustus gaan de deuren van de OBA-vestiging open op de nieuwe locatie, Waterlandplein 302.

De afgelopen zeven jaar was de bibliotheek tijdelijk ondergebracht aan de Alkmaarstraat, in afwachting van de nieuwbouw die binnenkort betrokken wordt: een moderne, aantrekkelijke bibliotheek, met meer ruimte en een uitgebreide dienstverlening. De ingang van de bibliotheek is in het nieuwe Huis van de Wijk. Via de gezamenlijke foyer aan het Waterlandplein komt men de bibliotheek binnen. De openingstijden blijven hetzelfde.

De Bibliotheek Banne Buiksloot is op zaterdag 17 augustus voor het laatst geopend aan de Ankerplaats 18, en opent op maandag 26 augustus de deuren van de nieuwe locatie aan het Bezaanjachtplein 249. Op zaterdag 31 augustus is de officiële opening. De openingstijden blijven gelijk. Ook de Bibliotheek Slotermeer op 17 augustus voor het laatst geopend op de huidige locatie, Plein ’40/’45 1. Vanaf 26 augustus kan men terecht in het nieuwe Multifuntioneel Centrum Slotermeer, Slotermeerlaan 103 E. Daar zal de bibliotheek een extra middag open zijn, op donderdag van 14.00-17.30 uur.

Ten gevolge van bezuinigingen werd de Bibliotheek Overtoomse Veld gesloten, op zaterdag 6 juli was de laatste openingsdag. Zie ook dit eerdere bericht over veranderingen bij de vestiging Bos en Lommer en dit bericht over Overtoomse Veld.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie