HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Google gaat e-books verkopen in Nederland
23-07-2013
Google is vorige week gestart met de verkoop van e-books in Nederland via Google Play.
Via Google Play (de webwinkel van Google via welke apps, video’s, films, muziek en e-books kunnen worden aangeschaft) worden e-books aangeboden die niet alleen te lezen zijn op desktop pc's, maar ook op Android en Apple smartphones en tablets. In landen als de Verenigde Staten, Frankrijk en Duitsland was de dienst Play Books al eerder beschikbaar.

Op dit moment bestaat het aanbod aan Nederlandstalige boeken uit titels van de uitgevers Prometheus, Lannoo, The House of Books, Dutch Media Uitgevers, Marmer en Karakter, zo heeft Mark Janssen van Google tegenover Webwereld laten weten, en er zullen waarschijnlijk binnenkort nog meer uitgevers volgen. Daarnaast zijn er met name veel Engelse boeken te vinden op Play Books. In het totaal gaat het om zo'n twee miljoen titels.

Opvallend is dat de e-books tegen flink lagere prijzen worden aangeboden dan het huidige prijspeil van Bol en eBook.nl, aldus ereaders.nl, dat verschillende voorbeelden noemt. Reden waarom gespeculeerd wordt over een op handen zijnde 'prijzenslag' op het gebied van e-books. Volgens mustreads.nl heeft bol.com al gereageerd op de lagere prijzen van Google door een aantal e-books af te prijzen. Voor e-books geldt geen vaste boekenprijs, zoals voor de fysieke boeken.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie