HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Nieuwe onderkomen Bibliotheek aan de Vliet opgeleverd
24-07-2013
Het pand aan het Fluitpolderplein in Leidschendam biedt behalve aan de bibliotheek onderdak aan STIP dalton en ROC ID College.
Op 15 juli hebben directeur van STIP dalton Edith Oostdijk, domeindirecteur ROC ID College Elly van de Bree en adjunct-directeur van de Bibliotheek aan de Vliet, Annelies Stumpel hebben de sleutel in ontvangst genomen uit handen van projectwethouder Heleen Mijdam, zo bericht de bibliotheek op haar website.

Mijdam:  'Met de realisatie van de school en bibliotheek hebben we een groot project afgerond. De gemeente werkt aan een aantrekkelijke groene woonstad met goede voorzieningen. De nieuwe school bij het Fluitpolderplein is hier een mooi voorbeeld van. De gemeente investeert in goed en gevarieerd onderwijs zodat jongeren een goede voorbereiding krijgen om straks mee te kunnen doen in de maatschappij. Goede huisvesting voor scholen past daarbij. Daarom zijn we erg blij met de nieuwe school die hier nu staat. De bibliotheek kan in deze nieuwe huisvesting haar belangrijke culturele en educatieve functie voor de inwoners van Leidschendam-Voorburg weer helemaal bij de tijd uitvoeren. Met deze voorziening streven we naar synergie tussen bibliotheek en onderwijs.’

De nieuwe bewoners zijn inmiddels bezig met het inrichten van de nieuwe locatie en de aanstaande verhuizing derwaarts. De bibliotheek gaat er op 19 augustus van start, de scholen begin september. In oktober zullen de drie instellingen een feestelijke openingsweek houden.

Een gefilmde impressie van het nieuwe gebouw is hier te zien.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie