HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
OCLC EMEA Regional Council in februari 2014 in Zuid-Afrika
30-07-2013
Het thema van de eerste bijeenkomst van de OCLC EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika) Regional Council is: 'Library Community in Action: advancing knowledge, cooperation and innovation'.
Tijdens de bijeenkomst zal worden ingegaan op het belang van samenwerking en gemeenschap, waarbij wordt verkend hoe een coöperatieve aanpak het verschil kan maken en wat het betekent als bibliotheken beter samenwerken binnen de context van onderling gedeelde innovaties, zo stelt OCLC in een persbericht.

De eerste keynote zal worden gehouden door Charles Leadbeater, een internationale autoriteit op het gebied van innovatie en creativiteit, diebedrijven, steden en overheden adviseert op het gebied van innovatiestrategie. De ervaringen die hij daarmee heeft opgedaan, zijn terug te vinden in zijn boek We-think: the power of mass creativity. In dit boek beschrijft hij de opkomst van massale, participatieve aanpakken voor innovaties; van wetenschap en open source software tot computerspellen en het voeren van politieke campagnes

Tijdens deze bijeenkomst worden er bibliotheekmedewerkers uit bijna dertig landen verwacht in Kaapstad, veelal met het doel nieuwe partnerships en samenwerkingen te verkennen. OCLC noemt de EMEA Regional Council 'een unieke kans om zich eens buiten het reguliere circuit van nationale bibliotheekcongressen te begeven en nieuwe gesprekken aan te gaan met collega's en zo nieuwe perspectieven en inzichten te verwerven'.

De bijeenkomst zal plaatsvinden in Kaapstad op 24 en 25 februari 2014 in het International Convention Centre (CTICC). Binnenkort zal er meer bekend worden gemaakt over het programma. Deelname aan het evenement is gratis voor bibliotheken uit Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via de EMEARC-pagina. De inschrijving start in september 2013.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie