HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Mogelijk vrijwilligersbibliotheek in Essenbeek
31-07-2013
In het Vlaamse dorp wordt via een burgerinitiatief geprobeerd de door het stadsbestuur gesloten bibliotheek open te houden.
De inwoners van het Vlaamse Essenbeek hebben zich niet neergelegd bij de beslissing van het stadsbestuur van Halle om het bibliotheekfiliaal in hun dorp te sluiten, zo bericht Nieuwsblad.be. Jean-Claude Vanderpoorten is een actie begonnen om met vrijwilligers de vestiging open te houden.
In het kader van bezuinigingen kondigde het stadsbestuur enkele maanden geleden aan alle bibliotheekfilialen in Buizingen, Essenbeek en Lembeek te zullen sluiten; alleen de hoofdbibliotheek in Halle-centrum ontsprong de dans. Van de drie bibliotheken is alleen die in Essenbeek nog open, een exacte sluitingsdatum is nog niet bekendgemaakt.

Vanderpoorten kwam met een alternatief: ‘Ik heb de officiële vraag gericht aan het stadsbestuur om met vrijwilligers de bibliotheek in Essenbeek open te mogen houden. Schepen van Cultuur Marc Snoeck is wel te vinden voor dit idee, maar houdt de boot nog wat af. In september is er een nieuwe ontmoeting gepland. Tegen dan moet duidelijk zijn over welk budget we zouden moeten beschikken om er zelf mee voort te doen.’

Op Editie Pajot voegt hij daaraan toe: ‘Wij vragen wat de bib kost. Met de bedoeling fondsen in te zamelen, een lokaal te zoeken ( eventueel) en vrijwilligers aan te spreken om de bib te bevrouwen of te bemannen.’

Inmiddels is er een petitie gestart, ook om de bibliotheek in Essenbeek te houden. Die heeft al een paar honderd handtekeningen opgeleverd.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (1)

le febre kathleen
26-8-2013 11:29
ik wil ook dat de bibliotheek in essenbeek blijft bestaan. Ik stel mijzelf voor om daar vrijwilliger te komen werken
Vriendelijke groeten

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie