HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliothecarissen 'te leen' tijdens Boekenbeurs Antwerpen
01-08-2013
Het is de bedoeling dat op 6 november tijdens de Boekenbeurs Antwerpen dertig bibliothecarissen 'te leen' zullen zijn om bezoekers door het enorme aanbod te gidsen.
LOCUS roept op zijn website (jeugd)bibliothecarissen op zich aan te melden voor het project 'Leen eens een bibliothecaris', dat oorspronkelijk bedacht is door Stefan Bosmans, jeugdbibliothecaris van Bibliotheek Ham.

Het idee is dat op 6 november dertig bibliotheekmedewerkers aanwezig zijn in de verschillende Boekenbeurszalen en dan door bezoekers 'geleend' kunnen worden. De (jeugd)bibliothecarissen lenen hun expertise en kennis uit aan bezoekers, om met name kinderen en jonge gezinnen in het enorme aanbod de weg te wijzen naar het boek waar ze naar op zoek zijn. LOCUS wil zo laten zien dat de bibliotheek 'advies op maat kan bieden met kennis van zaken, vrijblijvend en gratis', ook tijdens de Boekenbeurs.

De dertig te lenen (jeugd)bibliothecarissen zullen herkenbaar zijn aan speciale T-shirts. Half juli hadden zich reeds 18 bibliotheekmedewerkers aangemeld voor het project.

De Boekenbeurs Antwerpen duurt van 31 oktober tot en met 11 november 2013 en wordt door Boek.be gekarakteriseerd als 'een van de grootste boekenevenementen van Europa'.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie