HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Voorbereiding verhuizing Bibliotheek Leidschendam bijna afgerond
09-08-2013
Op maandag 19 augustus opent om 11.00 uur de nieuwe locatie van de Bibliotheek aan de Vliet aan het Fluitpolderplein haar deuren voor het publiek.
Na een aantal weken van inpakken, verhuizen en inrichten is de Bibliotheek aan de Vliet bijna klaar om de bezoekers te ontvangen in de nieuwe locatie in Leidschendam, die aan hetzelfde plein tegenover het oude pand staat. Het nieuwe gebouw bevat naast de bibliotheek twee scholen voor voortgezet onderwijs: STIPdalton en het ROC ID College. De bibliotheek is ondergebracht op de eerste verdieping en bereikbaar met een trap en een binnenlift.

De bibliotheek biedt de bezoekers een eigentijdse en overzichtelijke ruimte met veel lees- en werkplekken, nieuw meubilair en nieuwe computerapparatuur. Voor jeugdactiviteiten is er een kindertribune gebouwd. De openingstijden van de bibliotheek in Leidschendam zijn verruimd van 26 naar 41 uur per week. Daarmee wordt ingespeeld op de groeiende behoefte naar een bibliotheek waar je niet alleen materialen leent, maar ook kunt lezen, studeren of werken. Bezoekers kunnen gebruikmaken van het gratis Wifi-netwerk. Er wordt op dit gewerkt aan het realiseren van voldoende parkeerplekken bij de bibliotheek.

De collectie van de bibliotheek is geactualiseerd en nog meer afgestemd op de interesse van het publiek. De verschillende onderdelen van de collectie worden gepresenteerd op tafels en op displays om de bezoeker te verleiden tot het ontdekken van onverwachte materialen. Lange rijen met boekenkasten behoren tot het verleden.

De materialen zijn ingedeeld in Werelden die aansluiten bij de belangstelling van de lezers: Liefde & Leven, Literatuur & Cultuur, Spanning & Actie, Wereld & Samenleving, Beeld & Geluid, Jeugd 0-8, Jeugd 8-15, Young Adults en Tijdschriften & Kranten. Binnen de Werelden zijn fictie (romans) en non-fictie (informatief) bij elkaar geplaatst.

De scholen STIPdalton en het ROC ID College starten begin september in het nieuwe gebouw. De gezamenlijke huisvesting maakt het mogelijk dat de bibliotheek en de scholen gaan samenwerken en gebruikmaken van elkaars kennis en faciliteiten.

Vanwege de feestelijke opening van de vestiging in Leidschendam is er van 19 augustus tot en met 30 september 10 euro korting op het jaarabonnement, in alle vestigingen van de Bibliotheek aan de Vliet. Nieuwe leden die zich inschrijven in Leidschendam ontvangen bovendien een cadeautje.

Wethouder Peter van Ostaijen zal op 19 augustus vanaf 15.30 uur in de bibliotheek aanwezig zijn om de Bibliotheek aan de Vliet te verwelkomen op haar nieuwe locatie, de officiële opening is in oktober, een evenement dat samen met de andere gebruikers van het gebouw gehouden wordt.

Zie ook dit eerdere bericht.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie