HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Arnhem: Rozet houdt open huis
26-08-2013
Op 1 september kan het publiek kennismaken met het nieuwe onderkomen van de Bibliotheek Arnhem, Erfgoedcentrum, Kunstbedrijf, Volksuniversiteit, toART de Kunstuitleen en restaurant Momento.
Vanaf de UITboulevard bij Musis Sacrum vertrekt er die dag om 13.00 uur een optocht door de stad die eindigt in Rozet aan de Kortestraat 16. Van 13.00–17.00 uur verzorgen de bewoners van Rozet allerlei feestelijke activiteiten. Voor jong en oud zijn er rondleidingen, workshops, muziek, voorstellingen en demonstraties. De 200 meter lange binnenstraat verbindt alle activiteiten, bewoners en bezoekers en geeft een voorproefje van wat het Erfgoedcentrum vanaf december 2013 te bieden heeft.

Als welkomstcadeautje is er voor bezoeker die zich tijdens het Open Huis bij een van de partners inschrijft een waardebon aan voor een stadswandeling vanuit het Erfgoedcentrum, onder leiding van ‘t Gilde.

De binnenstraat van Rozet is de grootste blikvanger van het gebouw. De brede trappen leiden langs alle bewoners en de ruim 200 kaders in de binnenstraat zijn ingericht als publieke etalage. Het dakterras heeft een spectaculair uitzicht over Arnhem. Het dak van Rozet is letterlijk groen en zorgt voor een natuurlijke isolatie en een plek voor vogels en insecten. Samen met de zonnepanelen maakt dit Rozet een van de meest duurzame panden van Arnhem.

Rozet is de naam voor het nieuwe onderkomen van de zogeheten Kenniscluster, waartoe naast Bibliotheek Arnhem ook het Erfgoedcentrum (het Historisch Museum), Kunstbedrijf ArnhemtoART |de Kunstuitleen Arnhem en de Volksuniversiteit behoren. Deze instellingen hebben alle een eigen entree gekregen aan de binnenstraat, die bestaat uit een meanderende trap. 'De gevel opent zich op zijn beurt naar de straat op het niveau van de plint en ter plaatse van de trap. De binnenstraat krijgt hierdoor een bijzondere publieke functie; het toont zich nadrukkelijk aan de stad,' aldus de Architect. Rozet maakt deel uit van het project Rijnboog.

Zie ook het interview met  Michiel Riedijk van Neutelings Riedijk Architecten, de ontwerper van het gebouw, op Architectenweb. Tevens de 'persmap' (pdf) van de gemeente Arnhem.

Zie verder de berichten 'Bibliotheek richt boekenkast Rozet in' en 'Laatste week Arnhemse bibliotheek Koningstraat' in de Gelderlander.

De officiële opening van het pand zal in december plaatsvinden.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie