HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Opening Literatuurhuis in Utrecht
27-08-2013
Op 1 september, tijdens het Uitfeest, opent in Utrecht het eerste Literatuurhuis van Nederland.
Het is de bedoeling dat in het pand aan de Oudegracht een keur aan lezingen, cursussen,  literaire bijeenkomsten en filmvertoningen georganiseerd wordt.

De stichting Het Literatuurhuis komt voort uit een fusie van de Utrechtse literaire instellingen SLAU, De Nacht van de Poëzie, Poëziecircus en City2Cities en werd begin 2012 opgericht om literaire activiteiten in de stad Utrecht te organiseren, waaronder festivals als De Nacht van de Poëzie en de Internationale Literatuurdagen City2Cities. Vanaf 1 september beheert het ‘virtuele’ huis dus ook een echt pand, dat een pleisterplaats voor literatuur moet worden.

'Het Literatuurhuis is gemodelleerd naar de vele Literaturhäuser in Duitsland. Daar heeft bijna elke stad een eigen Literatuurhuis. Dit is het eerste in Nederland. Naast alle grote festivals die we op verschillende locaties in de stad blijven organiseren, is er nu ook ruimte voor activiteiten voor een kleiner publiek, zoals leesclubs en workshops,' aldus directeur Michaël Stoker op Boekendingen.nl.

Overigens kent Amsterdam een enigszins vergelijkbaar initiatief in de vorm van Stichting Perdu, dat in haar pand aan de Kloveniersburgwal ook literaire bijeenkomsten, cursussen en dergelijke organiseert en er daarnaast een gespecialiseerde poëzieboekhandel en een kleine uitgeverij beheert.


Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie