HomeNieuwsNieuwsoverzichtBericht
voetnoot
Bibliotheek Leeuwarden Centrum verbouwd
30-08-2013
Op donderdag 5 september vindt de officiële (her)opening plaats.
Bibliotheek Leeuwarden Centrum verbouwd
De afgelopen maanden heeft de Bibliotheek Leeuwarden een StadsStudieCentrum, een Europe Direct infopunt, een koffiebar en een nieuwe muziekafdeling in gebruik genomen, op 5 september wordt de officiële opening gehouden. Bij die gelegenheid wordt onder meer een videoclip geschoten en wordt het nieuwe initiatief ‘Tis net-werk donderdag’ ten doop gehouden.

Momenteel wordt in de bibliotheek de laatste hand gelegd aan de LeesLounge, de ruimte die voorheen Salon Elegast heette. Het nieuwe StadsStudieCentrum is de gratis flex- en studeerplek op de plaats waar voorheen de muziekbibliotheek gevestigd was. In het StadsStudieCentrum bevindt zich ook het Europe Direct infopunt, een initiatief van de Europese Commissie om Europese burgers te informeren over de regelgeving ten aanzien van wonen en werken over de grens. Andy Klom, hoofd van de EC-vertegenwoordiging in Nederland, zal het punt officieel openen.

Na de formele welkomstwoorden zal Acta Theater met de aanwezigen een live lipdub maken, op basis van een speciaal geschreven lied. De video - die na de opnamen ter plaatse wordt gemonteerd – zal worden ingezet om het StadsStudieCentrum te promoten.

Van 16.45 tot 18.00 uur is er een open huis met rondleidingen, korte presentaties en muziek. Die muziek wordt verzorgd door Hillbrandt Mill. Zij spelen twee sessies op de nieuwe muziekafdeling op de eerste verdieping). In de LeesLounge speelt pianist Oeds Wijnsma.

In het StadsStudieCentrum worden twee korte presentaties gegeven. De eerste gaat over ‘Wonen en werken in Europa’ en wordt vanaf 16.45 uur gegeven door Els Hollander van Eures (Europees portaal voor beroepsmobiliteit). De tweede presentatie, ‘Hoe presenteer je jezelf online’, wordt vanaf 17.15 uur verzorgd door Albert Smeding. De presentaties betekenen een aftrap van ‘Tis net-werkdonderdag’: een netwerk- en kennisuitwisselingsmoment voor ondernemers en studenten, iedere eerste donderdag van de maand.

Meer informatie over het gratis toegankelijke programma is hier te vinden. (Foto: Tryntsje Nauta.)Print deze pagina

Reacties op dit artikel (0)

Er zijn nog geen reacties.

Schrijf een reactie

Naam
E-mailadres (?)
Reactie
 

Gerelateerde informatie